DESCOBREIX XOCOMON

La Claudia

EL REI MUFLI

és la mascota de XOCOMON, simpàtic i rialler. La seva obsessió és veure-ho tot i supervisar-ho tot. Té un sol ull però molt gran i té antenes per estar més atent. És el rei que tot ho veu i que tot ho revisa, com a bon especialista que és en al·lèrgens i traces. Controla que no entrin al·lèrgens a la fàbrica de xocolata.

El nostre fill Cesc ha agafat aquest rol. És el revisor de la seva germana quan estan sols sense nosaltres, és el “lector d’etiquetes de productes” i el protector de la seva germaneta, res no s’escapa del seu control i no deixa acostar la Clàudia a cap dels al·lèrgens que li fan reacció.

CASTELL DE XOCOMON

aquí és on viu el rei Mufli, la fortalesa, la muralla, el mur infranquejable d’al·lèrgens. És la fàbrica de xocolata de Xocomon, el lloc on la fabricació de la nostra xocolata és segura, i tot gràcies a la supervisió del rei Mufli.

En la fabricació de la xocolata negra sols hi entra la soja.

En la fabricació de la xocolata amb llet, entra al castell la soja i la llet.

En cap cas hi entren les traces de fruits secs.

L’ESPIGA DE BLAT

representa l’al·lèrgia al gluten. És el bufó del castell, és el que ens fa riure, potser és el que té més complicat el dia a dia però aporta la il·lusió, l’esperança, les rialles i la superació de reptes. Ens explicarà moltes històries. En el nostre món de la xocolata no hi ha gluten, però hem creat aquest personatge per a futurs projectes.

EL DETECTIU OU

viu en una masia amb unes gallines negres molt curioses. És un inspector atent, té un ull i una lupa per assegurar-nos que no hi ha ou! És una feinada revisar les etiquetes que poden contenir ou, és molt complicat seguir la dieta d’evicció de l’ou perquè està present en molts aliments processats i continua sent un al·lergen ocult en molt aliments en forma de traces. La nostra xocolata no conté ou. La Clàudia ha anat millorant al llarg dels anys amb l’al·lèrgia a l’ou. A mesura que els nens es fan grans hi ha esperança, pel que fa a aquest al·lergen.

LA VACA PIGALLA

és una vaca molt estimada per la família. Entrava a casa quan el pare era petit i estiuejava a Llessui i la passejaven cada tarda amb la Nieves i una gossa d’atura. Tot i que era el que al pare més li agradava de Llessui, és la raó del primer ingrés per al·lèrgia a la família (el pare el van ingressar fa 30 anys). Que bona era la llet de Llessui! També és la primera al·lèrgia de la Clàudia. Avui per avui, la Clàudia és intolerant i vol una xocolata sense traces de fruits secs però que sigui de veritat com la dels altres nens. Per aquest motiu hem fet una xocolata que encara que contingui llet no conté traces de fruits secs. Als nens que no puguin menjar llet els oferim la nostra xocolata negra, sense llet i sense traces de llet.

DIMONI

som de Badalona i, com no podria ser d’una altra manera, la nostra història ha de tenir un dimoni, com el que es crema cada any el dia 11 de maig a la platja durant les festes de St. Anastasi. L’anireu coneixent al llarg d’aquesta aventura. Viatja en un zepelí escampant pol·len i espores al·lergògens.

LA PRINCESA CACAUET

representa tots els fruits secs. És dolça, amarga de vegades, i fa la vida impossible a la Clàudia. És l’al·lergen que ens complica més la vida a casa: la Clàudia i les princeses no s’han entès mai! Així que ja sabeu que és la més mona i la més rosa, però la que més ens limita la vida. Aquest projecte neix per lluitar contra la princesa Cacauet i els seus amics!

LA PINEDA

quin lloc més bonic!!! Pineda de pins centenaris que formen part del parc de can Solei i de ca l’Arnús de Badalona, i no podia faltar en el nostre món. És allà on la Clàudia juga cada dia, és el pati de la seva escola, el parc on juguem després de classe, allà on berenem, on se celebren les festes d’aniversari dels seus companys de classe… A la pineda la Clàudia és on s’adona de les seves al·lèrgies: és per aquest motiu que serà la portada de la xocolata amb llet. El que mes anhela és ser com tots!

MARINER NITO

el mar ens encanta. A tota la família ens agrada anar amb vaixell, és divertit, es veuen peixets, ens toca el sol… A en Nito, mariner experimentat de barba blava, li han passat un munt d’aventures, reptes, ha superat tempestes que l’han ajudat a fer-se gran i sempre ha lluitat contra el marisc i els peixos, que sempre l’ataquen i el fan passar per mals moments. Ha viatjat a les illes Tortugues, i ha descobert altres tribus; sort que sempre té el far que el guia quan torna a casa!